Veelgestelde vragen

Algemeen

Zijn alle sieraden met de hand gemaakt?

Ja. Met uitzondering van de Buddha amuletten, het glas van de Mermaid Tears, sommige hartbedels en de sloten gebruikt voor de handgemaakte armbanden en kettingen maken we alles hoogstpersoonlijk helemaal zelf.

Wat is zilverklei?

Zilverklei is een klei die uit pure (99,9%) zilverdeeltjes bestaat + een organisch bindmiddel. Tijdens het bakken van de klei in een speciale oven, verbrand het bindmiddel en blijft er dus alleen 99,9% zilver over. Hierdoor krimpt het sieraad wel iets.

Wat is het verschil tussen zilverklei en sterling zilver?

Zilverklei bestaat uit puur, 99,9% zilver. Sterling zilver bestaat uit 92,5% puur zilver en verder zijn er andere metalen legeringen aan toegevoegd om het harder te maken zodat het beter geschikt is om verschillende gebruiksvoorwerpen van te maken. Omdat zilverklei zachter is dan sterling zilver, is het ook wat gevoeliger voor krassen en slijtage.

Zit er nikkel in de Canoodle sieraden?

Nee, alle sieraden zijn van sterling zilver (92,5% zilver) of zilverklei (99,9% zilver) gemaakt. Verder zijn de Mermaid Tears van glas en de Buddha’s van klei.

Wat is zwarten?

Zwarten betekent dat het zilver chemisch zwart gekleurd wordt zodat dieper gelegen delen (zoals de tekeningen of letters/cijfers) beter zichtbaar worden. De fingerprints en hand- en voetafdrukjes zwarten we niet omdat we zelf het resultaat niet heel mooi vinden.

Bedels met vingerafdruk

Moet ik ergens naar toe komen om de vingerafdruk te zetten?

Nee, na ontvangst van je bestelling en betaling sturen wij je een kit toe met materiaal + duidelijke instructies om zelf je vingerafdruk te maken. Dit is heel simpel en volkomen veilig (ook voor kleine kinderen). De gemaakte afdruk stuur je terug in de gefrankeerde envelop die we ook meesturen. Zodra wij je vingerafdruk ontvangen hebben gaan we de bedel maken.

Kan ik aan twee kanten van de bedel een vingeradruk plaatsen?

Nee, om zeker te zijn dat de bedel plat blijft , maken we alleen bedels met een afdruk aan 1 zijde.

Kan ik meerdere bedels laten maken van 1 dezelfde vingerafdruk?

Ja! We kunnen van 1 afdruk zoveel bedels maken als je wilt.

Kan ik ook een vingerafdruk van mijn baby maken?

Nee, bij baby’s zijn de lijntjes van de vingerafdruk nog niet duidelijk zichtbaar. Vanaf 6 maanden zou het moeten kunnen, maar een beter resultaat krijg je bij nog oudere kinderen (>2jaar). Mocht de vingerafdruk die je gemaakt hebt niet goed zichtbaar zijn, dan nemen we contact met je op. Voor baby’s kun je ook denken aan een little hands & feet-bedel!

Hoe lang duurt het voordat ik de Fingerprints-bedel in huis heb?

Dat ligt er ook een beetje aan hoe snel je zelf bent. Wij sturen de vingerafdruk kit namelijk pas toe als we je betaling hebben ontvangen. Hoe eerder jij daarna je vingerafdruk maakt en terugstuurt, hoe eerder wij aan de slag kunnen gaan met de bedel. We streven ernaar om de bedel binnen 10 dagen na ontvangst van je vingerafdruk naar je toe te sturen!

Wat doen jullie met de mal van de vingerafdruk?

Deze bewaren we 3 maanden voor het geval je nog een bedel met dezelfde vingerafdruk wilt bestellen. Na 3 maanden vernietigen wij de afdruk. Mocht je de afdruk zelf willen houden, laat dat dan even weten dan sturen wij ‘m naar je terug!

Mermaid Tears

Waar komen de Mermaid Tears vandaan?

Zelf hebben we nog niet het geluk gehad om Mermaid Tears op de Nederlandse stranden te vinden omdat ze hier vrij schaars zijn. Daarom bestellen we de Mermaid Tears bij fanatieke strandjutters uit andere landen (Hawaï, Canada, Thailand, Hong Kong).

Hoe kan ik zien of het echt glas uit de zee is?

Er bestaan inderdaad ook nep Mermaid Tears. Die worden gemaakt door glas met een bijtend middel te etsen of door het te trommelen (een apparaat met polijststaafjes dat ronddraait en zo het glas ‘schuurt’). Echt zeeglas heeft een onregelmatige structuur, nep zeeglas is heel egaal van structuur. Onze Mermaid Tears zijn echt allemaal echt!
.

Tijdelijk gesloten

Het is tijdelijk niet mogelijk om sieraden bij Canoodle Jewels te bestellen.

Na de zomer verwachten wij de webshop weer te openen.

Voor dringende vragen kan je een e-mail sturen naar: info@canoodlejewels.nl